Izjava o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti tvrtke Damianus poslovna rješenja d.o.o. (u nastavku „Damianus“) odnosi se na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na web stranicama www.damianus.hr i sigurnost osobnih podataka koji se prikupljaju preko ove web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Korištenjem naše web stranice, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima privatnosti podataka i načinima upotrebe istih podataka na našim web stranicama.

Slanjem upita na email adresu tvrtke Damianus od Vas dobivamo neke osobne podatke koje koristimo kako bi vam pružili što kvalitetniju uslugu. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi izravno ili neizravno, osobito uz pomoć podataka kao što su ime, prezime, broj telefona, fizička i email adresa ili putem drugih osobnih podataka koje nam svojevoljno ostavite. Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije.

Sigurnost

Ove Internet stranice koriste Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa) što podrazumjeva i slanje email poruka preko priloženog kontakt obrasca i pretplata na newsletter listu. Web stranice s ispravnom SSL enkripcijom prikazuju ikonu zelenog zaključanog lokota nakon kojeg slijedi https:// te ime domene u URL-u (adresnoj traci) web pretraživača (Google Chrome web pretraživač dodatno prikazuje i natpis “Secure”).

Kolačići (eng. cookies)

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići omogućuju web stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama i poboljšaju korisničko iskustvo. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su anonimne, a omogućuju nam praćenje učinkovitosti web stranice i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Primjeri informacija o vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, vrste pretraživača itd.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Google Analytics

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika koristimo se alatom Google Analytics u svrhu praćena interakcija korisnika. Iako Google bilježi veliki broj informacija poput geografskih i demografskih pokazatelja. Vaši podaci su zaštićeni te ne postoji način osobne identifikacije korisnika. Podaci o IP adresama korisnika postoje no oni su zaštićeni te informacije o IP adresama Google ne dijeli.

Pretplata na elektronički newsletter

Davanjem privole i pretplatom na našu newsletter listu dajete nam dopuštenje da Vas povremeno kontaktiramo u marketinške i informativne svrhe koje uključuju slanje elektronske pošte na email adresu koju ste ostavili. Pretplatom na naš elektronički newsletter ostavljate nam samo vašu elektroničku email adresu preko koje se ne može jednoznačno utvrditi vaš osobni identitet. U bilo kojem trenutku, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete se odjaviti s naše newsletter liste putem priloženog linka „Odjava“ u podnožju newslettera kojega ste dobili u vaš inbox.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti i zaštite osobnih podataka. Važno je znati da u bilo kojem trenutku, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete odustati od dane privole opozvati svoj pristanak na aktivnosti obrade vaših osobnih podataka. Svoje pravo na pristup, ispravak, zaborav, ograničenje, prigovor i informiranost, možete podnijeti poštom na adresu Crnčićeva 14, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu gdpr@damianus.hr.

Promjene naše politike privatnosti

Izjava o privatnosti tvrtke Damianus može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na web stranici www.damianus.hr te izmjene stupaju odmah na snagu po samoj objavi na stranicama. U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj web stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 20. svibnja 2018. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

Top Top